Certificaten van onze matrassen en matrashoezen

Wij zijn producent van matrassen en matrashoezen. Alle matrassen en matrashoezen die u vindt op MatrasFactory.nl en Matrashoes.com maken wij zelf in onze eigen fabriek en atelier in Heerenveen. Wij gebruiken alleen de beste gecertificeerde West-Europese grondstoffen, dus u bent altijd verzekerd van kwaliteitsproduct die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Hieronder vindt u de verschillende certificaten en keurmerken waaraan de matrassen en matrashoezen van Matras Factory voldoen.

Öko-Tex keurmerk - van toepassing op al onze matrashoezen

Öko-Tex textiel test op schadelijke stoffen en heeft meer dan 100 verschillende criteria. Voorbeelden van criteria waarop getest wordt, zijn:

  • Wettelijk gereguleerde stoffen zoals formaldehyde, weekmakers, zware metalen of pentachloorfenol.
  • Stoffen die volgens de huidige kennis schadelijk zijn voor de gezondheid, maar die nog niet gereguleerd of verboden zijn door de wet, zoals pesticiden, allergene kleurstoffen of tin-organische verbindingen.
  • Parameters zoals kleurvastheid en een huidvriendelijke pH-waarde, wat voorzorgsmaatregelen zijn om de gezondheid van de consument te beschermen.

Öko-Tex gaat een stuk verder dan de wettelijke vereisten. De Europese Oko-TEX milieucertificering garandeert dat de materialen geen enkele schade aan de gezondheid van mensen kunnen toebrengen en zelfs babyhuid vriendelijk is.

Meer informatie vindt u op www.oeko-tex.com

oeko-tex certificering

CertiPUR certificaat - van toepassing op al onze matrassencertipur certificering matrassen

Voor producenten van koudschuim en traagschuim is het CertiPUR certificaat het belangrijkste certificaat. Doordat Matras Factory enkel gebruik maakt van topkwaliteiten schuim met dit certificaat, weet u zeker dat het koudschuim en traagschuim veilig en in Europa geproduceerd is.

Het geregistreerde CertiPUR Label verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties op het gebied van kwalitatief hoogwaardige (koud) schuimen. Alleen producenten die voldoen aan strikte veiligheids-, gezondheids- en milieueisen mogen gebruik maken van dit label.

De naleving CertiPur is onderworpen aan controle door een onafhankelijk laboratorium aan de hand van bevredigende resultaten van willekeurige steekproeven met bijhorende positieve beoordeling.

Alle koudschuim matrassen, Pantera Koudschuim matrassen en NASA Traagschuim matrassen van Matras Factory zijn gemaakt van schuim met het CertiPUR certificaat.

Zie ook www.europur.org

HygCen certificaat - van toepassing op al onze matrassen

Het HygCen certificaat is ook een belangrijk certificaat voor matrassen. Dit certificaat garandeert u dat matrassen geheel vrij zijn van toxische en schadelijke stoffen.

HygCen werkt volgens Europese en internationale standaarden en normen. Het HygCen certificaat wordt enkel afgegeven aan matrassen die vrij zijn van schadelijke stoffen en garandeert dat de kwaliteit van het betreffende schuim een hoge constante waarde heeft.

Lees hier meer over het HygCen certificaat

hygcen certificering matrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite