Thermo-Cool® Matrashoes

De Thermo-Cool technologie

Een Thermo-Cool® matrashoes is gemaakt van een elastisch breisel, en beschikt over een opvallende eigenschap; de stof past zich razendsnel aan de temperatuur van de gebruiker. Hierdoor zul je altijd een optimale temperatuur in bed ervaren.

Een optimale nachtrust

Een mens heeft iedere nacht gemiddeld zo’n acht uur slaap nodig. Om te herstellen van de dag, om de spieren hun broodnodige rust te geven en alle emoties en prikkels te verwerken. Het is daarom belangrijk dat je er op let dat je nachtrust ongestoord verloopt. Bij Matrashoes willen we je graag helpen om een goede nachtrust te realiseren. Daarom bieden we matrashoezen aan met een temperatuur regelende Thermo-Cool® finish. Dit slimme gel wordt al veel gebruikt in bijvoorbeeld sportkleding en ondergoed, waar het een effectieve bijdrage levert aan een goede temperatuur. Sinds enige tijd is de gel geïntroduceerd in de matrassenwereld.

  • Een belangrijke factor voor een constante nachtrust is de temperatuur in bed. Veel mensen vinden hun bed te warm in de zomer en te koud in de winter, en worden om die reden regelmatig wakker, of komen zelfs helemaal niet in slaap. De juiste temperatuur in bed kan net dat verschil maken tussen onrustig,  of comfortabel slapen!

Effectieve materialen

De afritsbare hoes met de Thermo-Cool® finish bestaat voor 45% uit katoen en voor 55% uit polyester. Samen zorgen deze stoffen voor een elastisch breisel van 300gram per vierkante meter. De gel is na het verweven van de stoffen geïmpregneerd voor een ideale werking. De combinatie van katoen en polyester maken dat de matrashoezen duurzaam zijn, en dus langzaam slijten. Daarnaast werkt de stof vocht absorberend, wat in de zomermaanden een erg aangenaam gevoel oplevert in bed. De Thermo-Cool® gel geeft een verkoelend gevoel op de huid. De warmte van je huid wordt razendsnel afgevoerd en temperatuur van de ingedrukte stof neemt die van je huid aan. De gel is op een zodanige manier ontwikkeld, dat deze precies ‘weet’ waar het het lichaam moet verkoelen, en ook waar juist niet. Door deze locatie specifieke werking is een ideale temperatuur in bed eindelijk werkelijkheid.

  • Goed om te weten: De Thermo-Cool® gel is volledig biologisch afbreekbaar en daarom niet schadelijk voor het milieu. Je kunt de hoes gemakkelijk van het matras afritsen als je de hoes wilt wassen. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over de gel, want die is water- en warmte bestendig.