Matrashoes wassen

Hygiëne is belangrijk, zeker in uw slaapkamer. Per nacht verliest u relatief veel vocht. Nu zijn de meeste matrassen wel opgewassen tegen vochtverlies, maar het is verstandig uw matras goed te onderhouden. Onderdeel van dit onderhoud is de matrashoes wassen.

Hoe kunt u uw matrashoes wassen?

Matrashoes wassen tot 40 graden

Als u de matrashoes gaat wassen is het belangrijk om goed te kijken naar de wasvoorschriften die gelden voor de matrashoes. Door te letten op het materiaal van de matrashoes en de temperatuur waarop het gewassen dient te worden voorkomt u dat het materiaal krimpt, of beschadigd raakt door uw wasmachine.

Onze matrashoezen

Wij leveren alleen maar matrashoezen met rits, wel zo handig bij het wassen van de matrashoes. Wij geven altijd per product duidelijk aan op hoeveel graden de hoes gewassen kan worden. Bij twijfel kunt u een matrashoes doorgaans wel op 30 graden wassen. Uiteraard is het beter om een matrashoes warmer te wassen, omdat dit meer van het vuil zal verwijderen en huisstofmijt tegen gaat.

Bekijk daarom altijd goed de wasvoorschriften in het label van uw matrashoes. Niet iedere matrashoes is van hetzelfde materiaal gemaakt. Let daarom vóór uw uw matrashoes in de wasmachine stopt goed op van welk materiaal het vervaardigd is. Zo kan de hoes bijvoorbeeld gemaakt zijn van wol, hetgeen om een speciale behandeling van uw wasmachine vraagt.

Veel moderne wasmachines beschikken tegenwoordig over een speciaal wol-programma. Als uw niet weet van welk materiaal uw matrashoes is gemaakt, kunt u uit veiligheidsoverwegingen ook altijd kiezen voor het wol-programma. Een kleine vuistregel is: weet u zeker dat het géén wol betreft, was dan op 40 graden. Is het wol, was dan op 30 graden. Al onze matrashoezen zijn vrij van wol en kunnen op minimaal 40 graden gewassen worden.

 

Search engine powered by ElasticSuite